orhidee,craspedii,ornitogalum,protea,accesorii 220lei

Aranjamente si buchete cadou pentru oamenii dragi sarbatoriti de Florii

Ca si Pastele, Duminica Floriilor este o sarbatoare crestina care nu are o data exacta. Aceasta este celebrata in duminica dinaintea sarbatorii Pascale. Toate cele patru evanghelii din Noul Testament mentioneaza in detaliu evenimentul pe care astazi il sarbatorim de Florii. Cu o saptamana inaintea arestarii si crucificarii, Iisus intra in mod triumfal in Ierusalim si este primit de oameni ca un imparat. El a intrat in oras calare pe un magarus iar oamenii taiau  ramuri verzi din copaci si le asterneau inaintea Sa, strigand „Osana! Binecuvantat este cel ce vine in numele Domnului! Binecuvantata e Imparatia care vine, Imparatia parintelui nostru David! Osana in ceruri preainalte!”

Tot in aceasta zi, sunt sarbatorite acele persoane speciale din vietile noastre care poarta nume de flori sau derivate de la acestea. Ca o curiozitate,  peste 300 000 de romani poarta numele Florin, aproape 150 000 se numesc Viorel si alti 55 000 se numesc Florian. In ceea ce le priveste pe doamne, aproape 145 000 se numesc Viorica, alte aproape 130 000 sunt Florentina si alte 80 000 se numesc Florica.

Alte nume de flori sarbatorite de Florii

Anemona

Brandusa

Camelia

Codrin

Codrina

Codrut

Codruta

Craita

Crenguta

Crina

Crin

Crinuta

Crizantema

Dalia

Delia

Floarea

Flora

Florenta

Florentin

Florentina

Florica

Florin

Florina

Garofita

Gentiana

Gherghina

Iasmin

Iasmina

Iris

Lacrimioara

Laur

Laura

Laurentiu

Laurian

Lauriana

Malina

Margareta

Mugurel

Narcis

Narcisa

Romanita

Roza

Rozalia

Trandafira

Violeta

Viorel

Viorela

Viorica

Zambila

Zambilica

Prin urmare, pe langa puternica semnificatie religioasa a Floriilor, avem zeci de motive de sarbatoare. Si prin ce alta metoda mai buna am putea aduce zambetele pe fetele celor pe care ii iubim daca nu prin oferirea unui aranjament superb de flori, construit cu gandul la numele pe care le poarta si la insemnatatea acestora.

 

Tiptoe Through the Tulips

120lei-aranjament-cu-lalelefreziizambileorhidee1-500x480

Acest aranjament este  alcatuit din lalele cu boboci in nuante de roz si orhidee, pentru o atingere de exotism. Din stropitoare „curg” frezii parfumate, accesorizate cu fluturasi care amintesc tuturor ca primavara e in sfarsit aici. Pentru o nota distincta de culoare precum si pentru a completa tonurile olfactive ale freziilor, am adaugat atat de indragitele zambile. Prin urmare, aranjamentul este potrivit in general pentru persoanele cu nume de flori si cu atat mai mult pentru o Zambila sau o Frezie din familie sau cercul de cunoscuti.

 

The Waterfall

amarrylisanthuryumorhidee-accesorii-100lei-500x480

Aranjamentul The Waterfall a fost alcatuit cu gandul la acea persoana speciala din viata fiecaruia dintre noi, acea Floare cu temperament vulcanic, plina de pasiune si mereu cu chef de viata. Poate fi daruit iubitei sau sotiei pentru ca rosul aprins al florilor de amaryllis si anthuryum simbolizeaza dragostea. In acelasi timp, poate fi daruit cu succes oricarei sarbatorite cu spirit rebel, datorita aerului exotic al acestui aranjament.

 

He knows my name

126lei-orhidee-cymbidiumlalelefrezii-500x480

Numele jucaus si sugestiv poate aduce zambetul pe buzele oricui insa acesta nu este singurul lucru absolut fermecator al acestui aranjament. He knows my name este o alaturare subtila de tonuri de roz, obtinuta din orhidee cymbidium, lalele, frezii si anemone, asezate cu cea mai mare grija si delicatete intr-un cosulet care desavarseste ansamblul.

 

Rise up

bruniatrandafirifreziibambus-160lei-500x480

Prin amestecul de culori al acesturi aranjament, Rise up este un adevarat vestitor al zilelor calde de primavara si poate fi un cadou ideal pentru o persoana speciala care isi sarbatoreste de Florii ziua de nume. Trandafirii roz amintesc de culoarea delicata pe care o capata norii chiar inainte de rasaritul soarelui iar freziile galbene simbolizeaza primele raze de lumina ale zilei. Lujerii inalti de bambus simbolizeaza verdele crud al ierbii care a invins raceala zapezii, iar bobitele de brunia desavarsesc aranjamentul.

 

No rain

flori-de-primavara-de-sezon-freziilalele-170lei-500x480

Cu siguranta nimeni nu isi doreste ploaie chiar in ziua sa de nume. De aceea, acest superb aranjament floral poate fi considerat in egala masura un cadou de vis, precum si o incantatie magica impotriva ploii. Pentru acest efect vizual delicat, am alaturat doua flori atat de iubite pentru simplitatea lor si pentru multitudinea de feluri in care pot fi folosite: freziile parfumate si lalele intr-o nuanta spectaculoasa de roz.

 

carmen
carmen@flowersbycarmenionita.ro

Citeste si