A  C  2768

Alfabetul florilor: Ce inseamna fiecare floare in parte?

Alstroemeria este mesagerul prieteniei sincere. In acelasi timp, alstroemeria poate fioferita la ocazii speciale pentru ca semnifica prosperitate si noroc.

Amaryllis este una dintre florile destinate persoanei iubite ca omagiu al frumusetii sale. In limbajul florilor, amaryllis semnifica dorinta si pasiunea, precum si admiratia.

Anemonele sunt associate cu dragostea si anticiparea drept pentru care sunt flori ideale pentru prima intalnire.

Anthurium sunt flori spectaculoase in buchete si aranjamente. In plus, au o rezistenta ridicata si simbolizeaza ospitalitatea datorita asemanarii lor cu o palma deschisa, pregatita sa ofere.

Bujorul este floarea nationala a Romaniei insa dincolo de acest symbol, bujorii sunt semne ale admiratiei. In acelasi timp, oferit la ocazii speciale sau prins in buchetul miresei aduce bogatie materiale.

Calele sunt simboluri ale elegantei. In acelasi timp, astfel de flori sunt des intalnite in buchetele de mireasa pentru ca simbolizeaza puritatea.

Crizantemele se numara printre cele mai indragite flori de toamna si simbolizeaza fidelitatea, bucuria precum si dorinta de viata lunga datorita surprinzatoarei rezistente a acestei flori.

Dalia este extrem de populara in gradini pentru ca se cultiva usor si este rezistenta. Florile de dalie simbolizeaza recunostinta si respectul.

Freziile se numara printre vestitorii primaverii desi sunt disponibile chiar si din timpul iernii. Indragite pentru parfumul lor si diversitatea cromatica, freziile simbolizeaza inocenta.

Garoafele fac parte din florile parca uitate ale romanilor. Desi sunt bogate si foarte diverse, acestea nu mai sunt la moda. In ciuda acestui lucru, in functie de culori, garoafele pot transmite o sumedenie de mesaje, de la admiratie pana la iubire materna. In acelasi timp, garofita, sora mai mica a garoafei simbolizeaza devotamentul.

Gladiolele cu varietatea lor de culori sunt mesageri ai tariei de caracter, ai credinciosiei si ai onoarei. In acelasi timp, oferite intr-un buchet sau aranjament, gladiolele inseamna nu te-am uitat.

Hortensia foarte indragita in mod special de mirese inseamna sinceritate in iubire si gratitudine.

Irisul elegant a fost de-a lungul timpul simbolul unor familii nobile iar in limbajul florilor complimenteaza intelepciunea. De asemenea, in functie de combinatia de culori, irisul transmite numeroase alte mesaje, inclusiv de iubire.

Lalelele au fost candva mai scumpe decat aurul datorita raritatii cu care erau intalnite in Europa. Desi Olanda este supranumita Tara Lalelelor, aceste flori sunt originare din Turcia si simbolizeaza dragostea in toate formele ei.

Levantica este considerata planta cu insusiri magice si medicinale iar in limbajul florilor inseamna apreciere pentru frumusetea feminina.

Liliacul alb este considerat simbol al puritatii in timp ce liliacul mov simbolizeaza prospetimea primei iubiri.

Margaretele au crescut in popularitate atunci cand au ajuns in trend buchetele de mireasa din flori de camp. In limbajul florilor, margaretele simbolizeaza jovialitatea si loialitatea.

Narcisele, in ciuda reputatie lor, sunt simboluri ale iubirii fragede, aflata la inceput de drum.

Orhideele cu aer regal sunt simboluri ale iubirii si ale pasiunii, considerate mesageri ai dorintei.

Protea si-a primit numele de la zeul Proteus pentru ca, asemenea lui, apare intr-o multitudine de forme. In limbajul florilor, protea simbolizeaza schimbarea, curajul si speranta.

Ranunculus este des intalnit in aranjamente dar mai ales in buchetele de mireasa. Bogatele flori care au o multitudine de culori transmit mesajul admiratiei pentru farmecul feminin.

Trandafirii nu mai au nevoie de nicio prezentare pentru ca sunt cei mai cunoscuti mesageri ai dragostei. Insa atunci cand sunt oferiti in alte culori decat rosu, pot purta o sumedenie de intelesuri, de la “esti o de-o frumusete divina” pana la “esti prea tanara pentru iubire”.

Violete sunt daruite mai rar in buchete sau aranjamente insa foarte des sunt oferite in ghivece. Acest dar poate fi oferit in special de casa noua pentru ca sunt flori considerate talismane si simbolizeaza modestia, increderea si sinceritatea.

Zambilele sunt mesageri ai bucuriei insa in fucntie de culoare pot simboliza inocenta, gelozia, pasiunea si infatuarea.

 

 

carmen
carmen@flowersbycarmenionita.ro

Citeste si