Copyright Agnes Kantaruk

Florile lunii aprilie

Cunoscuta popular ca Prier, luna aprilie este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Temperatura de afara este perfecta pentru ca nu mai simtim amenintarea iernii si nici nu ne topesc temperaturile inalte de vara. Tocmai datorita acestui echilibru, din punct de vedere vegetal, aprilie este o luna foarte generoasa. Din toata bogatia acestei luni, am ales cateva flori reprezentative, prinse in buchete sau aranjamente de flori, ideale pentru a fi daruite persoanelor dragi sau ca parte din buchete de mireasa si lumanari de nunta. Te invitam sa descoperi astazi o parte din bogatia lunii aprilie, exprimata prin cele mai frumoase concepte florale.

 

Lalele

Lalelele sunt vedetele acestui anotimp si cu siguranta sunt indragite de toata lumea. Lovely day este buchetul ideal de primavara care poate fi daruit unei persoane dragi doar din simpla placere de ai aduce zambetul pe buze. Alaturi de lalele, am adaugat cateva fire de frezii pentru a surprinde mai bine atmosfera de primavara.

100lei-lalelefreziiverdeata-decorativa-500x480

Lalelele sunt vedete si in aranjamentul Tiptoe Through The Tulips, alese intr-o nuanta pastelata de roz. Ele sunt completate de zambile parfumate si seducatoare orhidee cymbidium.

120lei-aranjament-cu-lalelefreziizambileorhidee1-500x480

 

 

Bujori

Bujorii se numara printre cele mai solicitate flori pentru nunti. Aceste bijuterii florale sunt spectaculoase si elegante, fie ca sunt prinse in buchetele de mireasa, in aranjamente sau in lumanarile de nunta. De regula, perioada lor de inflorire este in luna mai dar la fel de bine pot fi obtinuti si a in a doua zi de primavara.

Atunci cand fac parte din buchetele de mireasa, bujorii pot da o nota foarte eleganta compozitiei florale, asa cum se intampla in buchetul Precious Love, unde sunt insotiti de trandafiri, cale si frezii.

IMG_0605-500x480

Bujorii pot face parte si din buchete de mireasa mai putin formale, potrivite nuntilor in aer liber, cu tematica rustica sau boema. In buchetul de mireasa Exotic Touch, bujorii albi, protea, lavanda si forile de camp formeaza un fermecator amestec de rebeliune si eleganta.

IMG_0637-500x480

 

Frezii

Alaturi de liliac si zambile, freziile sunt flori de primavara indragite pentru parfumul lor si pentru paleta cromatica ampla in care sunt disponibile. Mai mult de atat, ele sunt considerate simboluri ale primaverii si se numara printre acele flori care pot fi daruite cu incredere oricaei doamne, de la iubita sau sotie pana la o colaboratoare profesionala. De asemenea, freziile pot fi prezente inedite in buchetele de mireasa, asa cum le-am adaugat in Over the Rainbow. Buchetul colorat este format din trandafiri si lisianthus insa din loc in loc, pot fi intalnite firele parfumate de frezie.

IMG_0604-500x480

 

Iris

Florile de iris duc intotdeauna cu gandul la frumusete si prospetime, datorita parfumului caracteristic si coloritului vioi. Desi aceste flori sunt recunoscute intai pentru culoarea lor violeta, de fapt ele pot fi intalnite intr-o ampla paleta cromatica, precum si in combinatii neasteptate de culori. Game of Love poate fi daruit ca atare unei persoane dragi sau poate constitui sursa de inspiratie pentru buchetul de mireasa. In cazul acestui aranjament, am ales culoarea clasica de iris pusa in evidenta de freziile albe care completeaza conceptul.

irisfrezii-225lei-500x480

 

Foto featured – Copyright Agnes Kantaruk, Shutterstock

carmen
carmen@flowersbycarmenionita.ro

Citeste si