Buchete monocromatice: eleganta si echilibru

Buchete monocromatice: eleganta si echilibru

Oamenii de pe o planeta fara flori pot gandi ca ar trebui sa fim innebuniti de bucurie tot timpul deoarece avem astfel de minunatii in jurul nostru. (Iris Murdoch)

In urma cu mai bine de doi ani, la New York Bridal Week organizat in toamna 2012, s-a lansat trendul buchetelor monocromatice. A fost o tendinta imediat imbratisata si pusa in practica. Probabil pentru ca eleganta si simplitatea sunt doua notiuni care, pe cat de dificil se imbina, pe atat sunt de spectaculoase atunci cand decid sa se alature una celeilalte. In plus, buchetele monocrome au o multime de alte avantaje:

# Un buchet monocromatic este modern, special, iese din modelele traditionale de combinatii florale. Va fi remarcat fara indoiala si va atrage dupa sine o multime de cuvinte de apreciere.

001_6834_00008-500x371

# Un buchet monocromatic este in egala masura simplu, lipsit de pretentii dar si luxos. Persoanele care opteaza pentru aceste buchete sunt in general rafinate si cu mult bun gust, genul de femei care refuza hainele extravagante in favoarea celor de calitate si al caror stil este dat de atentia pentru cele mai mici detalii, incepand cu simplitatea croielii unei rochii si pana la cusatura captuselii.

001_6999_00002

# In cazul nuntilor, permit creativitatea si o paleta mai ampla de culori in restul aranjmentelor .
Nuntile cu tematica monocroma nu sunt cu adevarat nunti al caror decor este realizat exclusiv dintr-o singura culoare. Ar fi teribil de plictisitor si aproape imposibil. Din acest motiv, tema monocromatica a unei nuntii poate fi data de prezenta unui asemenea buchet si cel putin inca un detaliu in culoarea nuntii (de exemplu, rochiile domnisoarelor de onoare).

O_S_417

# In cazul in care este daruit ca atare, un buchet monofloral poate fi echilibrat de o varietate de accesorii – hypericum, bucle de aspidistra, bambus etc.

139

# Permite varietate si modelare plin simplul joc de volume al diferitelor specii de flori care respecta tematica monocroma. Rezultatul este un buchet sofisticat, un mix de texturi si stiluri, a caror punte de legatura este culoarea si impletirea cu bun gust.

Lalele, anemone, bujori, trandafiri, hortensii – sunt flori ideale pentru mixuri de specii care respecta o anumita culoare.

001_6819_00013

# Puteti plusa pentru simplitate: optati pentru buchetele monocrome si monoflorale. Trandafirii, calele, freziile sunt flori ideale pentru acest tip de aranjamente.

001_6987_00020-500x371001_7081_00084-500x37116

# Alte surse de inspiratie:

Buchete monocromatice

Design floral monocromatic

 

carmen
carmen@flowersbycarmenionita.ro

Citeste si